nedjelja, srpnja 08, 2007

Čišćenje jetre

Čistite svoju jetru dva puta godišnje
Prije čišćenja jetre, 7-10 dana dobro je provesti čišćenje od parazita zapperom. Idealno bi bilo da provedete kompletni anti-parazitni program. No, ako nemate vremena za to, možete odvojeno napraviti čišćenje jetre.
Ako imate probleme sa bubrezima, napravite čišćenje bubrega. (čak ako i nemate)
Za čišćenje jetre trebate:
4 žličice gorke soli
100 ml hladno prešanog, nerafiniranog maslinovog ulja
2 ljubičasta grejpa, iz kojih trebate iscijediti 2/3 čaše soka
staklenku od 0,5 lit.
veliku slamčicu da lakše popijete napitak
Odaberite dan, npr. subotu za čišćenje, tako da se možete odmarati sljedećeg dana.
Ne uzimajte nikakve lijekove, vitamine ili druge tablete koji nisu neophodni; oni mogu spriječiti uspjeh.
Jedite dijetalni doručak (najbolje voće) i ručak, bez masti, putra, ili mlijeka. Pečeni krumpir, povrće, variva, spremite uz dodatak samo soli, bez drugih začina. To dozvoljava žući da se napuni i stvori pritisak u jetri. Veći pritisak znači više izbačenog kamenja.

14,00 sati. Nemojte jesti ili piti poslije 14,00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije bi se mogli osjećati iznimno loše.
Pripremite svoju gorku sol. Zamiješajte 4 žličice u tri šalice vode, i sipajte ovo u staklenku. Ta je količina dovoljna za 4 obroka, svaki za ¾ čaše. Stavite staklenku u frižider da bude hladna.
18,00 sati. Popijte jedan obrok, ¾ čaše gorke soli. Tekućini možete dodati 1/8 žličice vitamina C u prahu zbog boljeg okusa. Nakon pijenja možete popiti nekoliko gutljaja vode, i isprati usta.
Izvadite maslinovo ulje i grejp da se ugriju.

20,00 sati. Ponovo popijte ¾ čaše soli Niste jeli od 14,00 sati ali se nećete osjećati gladnima. Pripremite se za spavanje. Točnost je važna za uspjeh, nemojte kasniti ili uraniti više od 10 minuta.
21,45 sati. 100 mll maslinovog ulja ulite u posudu od 0,50 lit. Istisnite grejp i uklonite meso grejpa. Morate imati ¾ čaše soka grejpa. Sok dodajte u staklenku sa maslinovim uljem, zatvorite poklopcem i dobro promućkajte dok sadržaj ne postane vodenast.
Pazite na vrijeme, ne kasnite više od 10 min.

22,00 sata. Popijte napitak koji ste pripremili, i to, obavezno stojeći, ne sjedeći. Dobro je da sve popijete u roku 5 minuta. Zatim, odmah lezite.
Ako ne legnete odmah, kamenje može ostati unutra. Što prije legnete, više kamenja će izaći iz vas. Legnite na leđa, a glavu oslonite na malo viši jastuk. Budite savršeno mirni u tom položaju 20 minuta. A zatim spavajte.
Sljedeće jutro. Nakon buđenja (ne prije 6 sati) uzmite treću dozu gorke soli. Odmah se vratite natrag u krevet.
2 sata kasnije. Uzmite četvrtu, zadnju dozu gorke soli, i ponovo se vratite natrag u krevet.
Još 2 sata kasnije, možete jesti. Započnite sa voćnim sokom. Nakon pola sata pojedite malo voća. Još sat kasnije, možete jesti normalnu ali lakšu hranu. Do večere bi se trebali osjećati oporavljeno.

Kako ste prošli?
Ujutro očekujte proljev. Upotrijebite bateriju da vidite žučno kamenje u WC.
školjki. Ono je zelene boje i plutat će na površini jer ima kolesterol u sebi. Ugrubo ih prebrojite. Mora ih biti oko 2000 da bi čišćenje bilo uspješno, i da bi se riješili alergija ili bolova u leđima. Ako bi se simptomi ponovili, to znači da je ostalo još nečistoća u jetri pa možemo za dvije sedmice ponoviti čišćenje. Ali nikada ne radite čišćenje dok ste bolesni.
Ponekad su žućni kanali puni kristala kolesterola koji se nisu pretvorili u kamenčiće. Njih vidimo u školjci kako plutaju na površini kao slamčice, mogu biti žućkasto-smeđe boje zadržavajući uz sebe milijune malih bijelih kristala. Njih se isto moramo riješiti, jer se kasnije pretvore u kamence.

Čaj za bubrege
SASTAV:
- preslica 15 g
- kopriva 10 g
- troskot 8 g
- kantarion 6 g
Ta količina dovoljna je jednoj osobi za tri tjedna.
PRIPREMA:
Jedan prstohvat te mješavine preliti sa 125 ml vruće vode, i ostaviti da stoji 10 min. Zatim ga procijedimo, a na talog od trava sipamo dvije šalice vruće vode i kuhamo 10 min. Zatim i taj čaj procijedimo u onaj prvi, tako da se izmiješaju.
Pijemo ga sobne temperature, i to pola šalice u jutro na tašte, pola sata prije ručka, i prije večere. Smijemo ga piti najviše tri tjedna, a terapiju smijemo ponoviti 4 puta godišnje, s time da je razmak najmanje 2 tjedna.